חג האורים כבר כאן ואיתו הנרות, דמי החנוכה, נס פך השמן ו"באנו חושך לגרש". איך כל זה קשור לערוצי שיווק, סטוריטלינג, ותוכן "ירוק עד"? | ספיישל חג בבלוג: 5 דברים שאפשר ללמוד מחנוכה על שיווק דיגיטלי >>
מה קורה בחג: מכירים את המחלוקת לגבי אופן הדלקת נרות חנוכה? בקצרה: גרסה אחת ("בית שמאי") טענה כי יש להדליק ביום הראשון את כל שמונת הנרות, ובכל יום שעובר להחסיר נר. בגרסה השנייה ("בית הלל", שעל פיה אנחנו נוהגים עד היום) הציעו טענה הפוכה: ביום הראשון מדליקים נר אחד, ובכל יום מוסיפים עוד נר, ועוד אחד, למשך כל שמונת ימי החג. הרבה יותר הגיוני לא?
מה אפשר ללמוד מזה: הרבה פעמים אנחנו מרגישים הצפה מטורפת מכל ערוצי השיווק הדיגיטלי הקיימים היום. אנחנו רוצים להיות גם בפייסבוק, גם באינסטוש, גם לתחזק לינקדאין, גם טיקטוק כי מרגיש שכולם שם, ורגע מה עם בלוג? ואימייל מרקטינג? אולי נתחיל גם פודקאסט? בקיצור, אנחנו רוצים את כל הנרות דולקים! על היום הראשון!
אז מה אפשר לקחת מזה לשיווק הדיגיטלי שלנו? לא חייבים לפעול בכל הרשתות, זה לא בהכרח נכון לכל עסק, והרבה פעמים זה עלול להוציא מפוקוס ולגרום לתחושה של חוסר שליטה. נבחר את ערוצי השיווק שלנו בפינצטה, אחרי שחקרנו איפה הקהל שלנו נמצא, ולפי המטרות השיווקיות שנרצה לקדם. בדיוק כמו בחנוכיה, נתמקד קודם בערוץ שיווק אחד, נטפח ונבסס אותו, נשמור שהאור בו יישאר דולק, ובכל תקופה נוסיף עוד נר :)
מה קורה בחג: לא הכל ורוד בסיפור החג: שלטון זר ומאיים, כיבוש בית המקדש, איסורים, ועוד צרות. אבל מה המסר של החג? מה הדבר העיקרי שאנחנו זוכרים מחנוכה עוד בתור ילדים? ניצחון האור על החושך, הטוב על הרע, מעטים מול רבים (כמו בהרבה מחגי ישראל, אבל זה כבר לפוסט אחר :)
מה אפשר ללמוד מזה: בשיווק הדיגיטלי של העסק שלנו נדאג להדגיש את החוזקות של העסק, נבליט את הטוב ונחזק את האור: בדיוק כמו בסיפור חנוכה. כן, לכל עסק יש גם צדדים פחות חזקים (שירות לקוחות טעון שיפור, משלוחים שלוקחים זמן רב וכו'). במסרים שלנו נדגיש את התועלות של המוצרים או השירותים שלנו, את הערך שהלקוח שלנו מקבל מהם ואת השינוי שהם מחוללים בחייו. נדבר על נקודות המכירה העיקריות שלנו, אלה שמבדלות אותנו ונותנות לנו יתרון (USP - Unique Selling Proposition), אותם נדגיש, ונדאג שזה יהיה המסר העיקרי שיזכרו מהמותג שלנו.
הנרות הללו | לא חייבים לפעול בכל הרשתות
מה קורה בחג: סיפור החג מציג בפנינו עלילה שלפחות בהתחלה נראית לא אופטימית במיוחד, ולאחר מכן מקבלת תפנית כאשר קבוצה קטנה מחליטה להתמרד ולצאת למלחמה. מה יש בסיפור חנוכה שהופך אותו לסיפור כל כך מוצלח? שלושת המרכיבים שיש בכל סיפור טוב: גיבור (יהודה המכבי), קונפליקט (היוונים), ופתרון (ניצחון מעטים על רבים).
מה אפשר ללמוד מזה: סיפורים מאז ומתמיד היו רכיב מחבר, סיפורים גורמים לנו להזדהות, למחשבה ולעשייה. איך זה קשור לשיווק דיגיטלי? סטוריטלינג. מותגים משתמשים כל הזמן בסטוריטלינג - האופן שבו אנחנו מספרים את סיפור המותג או העסק שלנו, במטרה לגרום ללקוח הפוטנציאלי שיהיה לו אכפת. בשביל זה צריך להשתמש ב-2 עקרונות: לגרום לו להזדהות עם הגיבור, ולייצר אצלו רצון לדעת איך הסיפור נגמר. המטרה בשיווק הדיגיטלי של העסק שלנו היא לספר את הסיפור הנכון לקהל היעד הנכון. תחשבו כמה אנחנו אוהבים לשמוע קייס סטאדיס: כשנציג את המקרה לקהל שלנו, נשתמש בסטוריטלינג וכך נעביר את המסר בצורה כזו שתגרום לעוקבים להזדהות עם הגיבור (הלקוח שלנו), ולרצות לדעת איך הסיפור נגמר (איך פתרנו לו את הבעיה באמצעות המוצר או השירות שלנו). סטוריטלניג לא בהכרח מחייב עבודה רבה. לפעמים זה באימג' חזק, בשם של מוצר, או בסלוגן שפוגע בול.
מה קורה בחג: בחנוכה נוהגים לחלק לילדים "דמי חנוכה" - מטבעות כסף כדי לעודד אותם להרבות במעשים טובים (נתינת צדקה למשל).
מה אפשר ללמוד מזה: העניקו "דמי חנוכה" לקהל שלכם, ולא רק בחנוכה :) חשבו איך אפשר ליצור איזשהו מוצר חינמי לקהל היעד שלכם, שיוכל לעמוד בראש המשפך השיווקי. מוצר מתנה חושף את העסק שלכם לקהל שעדיין לא מכיר אותו, מציג את המקצועיות שלכם, גורם ללקוחות הפוטנציאליים להעריך את הידע והנתינה ולהתחבר אליכם, ובהמשך עוזר להבשיל אותם לקראת הפעולה הבאה. אילו "דמי חנוכה" אפשר לתת? זה יכול להיות מדריך מתנה להורדה, טעימה מהמוצר שלכם, אתגר כלשהו, פוסט מושקע בבלוג, סדרת טיפים, טמפלטים לעיצוב, מדריכי וידאו, DIY ועוד.
ספוילר: בסוף הפוסט הזה מחכים לך "דמי חנוכה" ממני, שיצרתי במיוחד עבור התקופה שאנחנו נמצאים בה.
"על הניסים ועל הנפלאות" | השתמשו בסטוריטלינג בשיווק העסק
מה קורה בחג: כולנו מכירים את ההיילייט של סיפור החג, הלוא הוא נס פך השמן! כד קטן שמצאו במקרה, שהשמן שבו הספיק להדליק את המנורה למשך שמונה ימים.
מה אפשר ללמוד מזה: אחד האתגרים שלנו כבעלי עסקים הוא הצורך לייצר תוכן שיווקי כל הזמן: עוד פוסט לפייסבוק, עוד קרוסלה לאינסטגרם, עוד סטוריז, עוד סרטון לרילס או לטיקטוק. לכולם אורך חיים קצרצר ולאחר מכן הם נעלמים להם אי שם במעמקי הפיד. לעומת זאת, נוכל ליצור תכנים "ירוקי עד" (Evergreenׂ) - כאלה שאורך החיים שלהם הרבה יותר ארוך - בדיוק כמו העצים ירוקי העד (בניגוד לעצים נשירים), ובדיוק כמו נס פך השמן שהספיק לעוד הרבה זמן! תוכן "ירוק עד" הוא תוכן שהוא ווין-ווין: מקל עלינו כיוצרי תוכן וכמשווקים (משקיעים בו פעם אחת), ומצד שני מאפשר לקהילה שלנו לחזור אליו שוב ושוב וליהנות ממנו לעד. תוכן "ירוק עד" הוא תוכן שנשאר רלוונטי ושימושי תמיד, והוא ממשיך לעבוד עבורנו גם מאחורי הקלעים (seo). דוגמאות? מדריכי DIY, מאמרים מקיפים בתחומים שלא משתנים, מדריכים עקרוניים בנושאי ליבה של העסק שלנו, הדרכות חינמיות ביוטיוב, מאמר המרכז שאלות נפוצות, הסבר על תהליך העבודה שלנו, או כתבות שמחוברות לעונות השנה, לחגים, למועדים מיוחדים ולנושאי רוחב שונים מהעולם המקצועי שלנו.
בדיוק כמו הפוסט הזה אגב, שיהיה רלוונטי גם בחנוכה הבא :)
+ נוסיף בהדרגה ערוצי שיווק נוספים
+ נבליט את החוזקות שלנו במסרים השיווקיים
+ נשתמש בסטוריטלינג
+ נעניק מוצר חינמי לקהל שלנו וניצור ערך מוסף
+ ניצור תוכן "ירוק עד" שנוכל להשתמש בו שוב ושוב (ושוב!)
+ והנה דמי החנוכה שלי עבורך +
אם העסק שלך פועל בתחומי העיצוב, האדריכלות, היצירה והלייפסטייל ומאז שהתחילה המלחמה נכנסת לקיפאון, אם יש לך קושי לחזור לעשייה ולנוכחות שיווקית, אולי התהליך הממוקד שיצרתי יוכל לעזור לך:
דווקא בגלל שעסקים ומותגים מתחום העיצוב, האדריכלות, האמנות והלייפסטייל נתפסים כמותרות בתקופות משבר, היה לי חשוב להביא זווית ראיה נוספת, לתרום מניסיוני ומהשקפת העולם שלי ולעזור לך לעשות סדר ולחזור לנוכחות שיווקית בהתאמה לתקופה.
"מעצבת את המציאות שלי מחדש" - תהליך ממוקד ב-5 שלבים לעסקים מתחום העיצוב והלייפסטייל, שיעזור לך לחזור לנוכחות שיווקית בערוצים שלך.
+ להרשמה ללא עלות ובאהבה, לחצי כאן +