בערך 3 שניות. זה הזמן שלוקח למבקר חדש בפרופיל האינסטגרם שלך לקבל החלטה אם להישאר או לנטוש. כמה פעמים יצא לך להגיע לפרופיל מקרי ולהיתקע שם שעות בגלילה אינסופית? סביר להניח שמה שקודם כל תפס לך את העין זה העיצוב האחיד וההרמוני של הפיד. הגעת לפרופיל שהתוכן בו גם מעניין ובעל ערך? רוב הסיכויים שגם השארת עוקב :)
עוד לפני שאנחנו קוראים את הביו, מתרשמים מההיילייטס, ומציצים בתמונת הפרופיל, הפיד הוא הדבר הראשון שנתרשם ממנו כשניכנס לפרופיל חדש. מבט של פחות מ-3 שניות יספיק לנו כדי להבין אם הגענו לפרופיל מקצועי ורציני או... מבולגן וחובבני.
כן, גם ב-2023 לעיצוב הפיד יש תפקיד קריטי בגיבוש הרושם הראשוני על העסק שלנו. הפיד הוא חלון הראווה של העסק (ובטח לעסקים שאין להם אתר/דף נחיתה) וכמו בחיים האמיתיים, ובטח בעולם הדיגיטל, אנחנו קודם כל "אוכלים עם העיניים", ובמיוחד באינסטגרם שהיא רשת שמבוססת על ויז'ואלס. אז איך יוצרים פיד אינסטגרם מעוצב, אחיד והרמוני? הנה 7 טיפים שיעזרו לך ליצור את הפיד המושלם >>
פחות מ-3 שניות. להישאר או לנטוש?
התמקדו בכ-5 צבעים שמבטאים בצורה הכי מדויקת את המותג שלכם, רצוי שהם יהיו נגזרת של צבעי הלוגו, וצבעים נוספים שעובדים טוב יחד. פלטת הצבעים צריכה לשקף את עולם התוכן של המותג, וליצור מראה הרמוני. שמרו על סגנון עיצובי אחיד וקבוע, אל תתפזרו ותשלבו סגנונות עיצוביים שונים. זכרו, הפיד צריך "לדבר" בשפה הצבעונית והסגנונית של העסק שלכם ולמי שנכנס אליו צריך להיות ברור גם מבלי לקרוא את הביו, לאן הוא הגיע.
פלטת הצבעים בפיד של לקוח: שחור ולבן הנגזרים מצבעי הלוגו, וגוונים שונים של אפור הנגזרים מעולם התוכן
פלטת הצבעים בפיד של לקוח: שחור ולבן הנגזרים מצבעי הלוגו, וגוונים שונים של חום, המשקפים את עולם התוכן (עץ)
הקפידו להשתמש בצילומים איכותיים ומקצועיים שמשקפים בצורה הכי טובה את עולם התוכן של המוצרים או השירותים שלכם. אם יש לכם את זה צלמו בעצמכם, ואם לא, תתארגנו על צילום מקצועי (או השתמשו בבנק תמונות חינמי/בתשלום, רק שימו לב לעניין זכויות יוצרים - חשוב!). הצילומים בפיד צריכים להיות משני סוגים: צילומי תדמית שלכם/הצוות שלכם, וצילומי אווירה של השירותים או המוצרים שלכם (אם העסק שלכם הוא של מוצרים שלבו גם פקשוטים). בסטורי כמובן אפשר קצת יותר לשחרר, ולהעלות גם צילומים שהם לא Fine, סלפי, תהליכי עבודה, מאחורי הקלעים וכו' - אבל בפיד הצילומים חייבים להיות איכותיים ומקצועיים.
הקפידו על תבניות פוסט שחוזרות על עצמן מידי פעם. זה יכול להיות בפרק זמן קבוע (למשל כל 4 פוסטים), או בצורה חופשית. העקרון פשוט: ברגע שיש חזרתיות, נוצרת הרמוניה בפיד.
הקפידו על צילומים מקצועיים
השתמשו באלמנט גרפי קבוע שיחזור על עצמו בחלק מהפוסטים. זה יכול להיות אלמנט שנגזר מהלוגו ומשתלב בשפה הגרפית של המותג שלכם, או סט אייקונים שמתאים לשפה העיצובית שלכם.
שלבו טקסטים בפיד. זה יכול להיות משפט השראה, ציטוט מקורי שלכם, המלצה של לקוח, תזכורת, סקר, מענה על שאלות נפוצות, צ'ק ליסט וכו'. חשוב לבחור בפונט שמשקף את עולם התוכן שאתם עוסקים בו בצורה הכי מדויקת, או להשתמש בפונט של הלוגו שלכם. אפשר לשלב גם פונט קליל בכתב יד, אבל שמרו על אחידות ואל תעשו שימוש ביותר מ-2 פונטים שונים.
שלבו טקסטים בפיד
חשבו איך אפשר להציג את התוכן שלכם בצורה יצירתית, ואיך להרחיב את עולם התוכן. עשו שימוש בסוגי תוכן שונים ומגוונים: תמונה, טקסט, וידאו (אם אתם משלבים ריל בפיד הקפידו על קאבר התואם לקונספט), אפשר להשתמש באיורים, אייקונים שמזוהים אתכם, גרפים, טבלאות, אינפוגרפיקה וכו'. ובמילים אחרות - אם העסק שלך הוא לק ג'ל לציפורניים, אין שום סיבה שהפיד יהיה עמוס בתמונות של ציפורניים מרוחות בלק.
סוגי תוכן שונים. יצירתיות היא שם המשחק
הרמוניה. הפיד צריך "לדבר" בשפה הצבעונית והסגנונית של העסק שלכם
תנו לי לספר לכם משהו: פרופיל אינסטגרם מעוצב לא קורה מעצמו, ולא מסתדר "עם הזמן". פיד מקצועי מזהים מיד. הוא מורכב ממספר עקרונות עיצוביים (שהוזכרו כאן) ומתמהיל תוכן מגוון, והדרך היחידה להשיג אותו היא באמצעות תכנון ועיצוב מראש.
אז הנה הטיפ הכי חשוב: תכנון, תכנון, תכנון. בעיצוב הפיד כמעט ואין מקום לספונטניות (את זה תשאירו לסטורי), וצריך להקדיש זמן ומחשבה לתכנון - איזה קונספט עיצובי יתאים לעסק שלנו? איזה סוג תוכן עולה החודש? איך מחברים בין התוכן לויז'ואל ומה יעבוד טוב ליד מה? זה דורש זמן ומספר ניסיונות עד שמגיעים לתמהיל הנכון ולקומפוזיציה הנכונה. המטרה היא ליצור פיד הרמוני שבו כל פוסט עומד בפני עצמו, אבל גם משלים את התמונה המלאה בגריד ויוצר קומפוזיציה שעובדת טוב.
תכנון ועיצוב הפיד | אין מקום לספונטניות
פיד הרמוני שבו כל פוסט עומד בפני עצמו, אבל גם משלים את הגריד המלא
יש כל מיני סגנונות לעיצוב הפיד (דמקה, אלכסוני, שורות, וכו'), אבל היום המגמה היא לתכנן פיד אותנטי, כלומר לא מסודר באופן שבלוני וצפוי מידי, אלא בנוי מאיזונים נכונים בין סוגי תוכן וסוגי תמונות שונים. יש גם אפליקציות חיצוניות שעוזרות לתכנן את הגריד קדימה, וניתן תמיד להיעזר גם בתוכנות גרפיות ולתכנן בעזרתן את הגריד לפני שמעלים (פוטושופ אם אתם מגיעים מרקע גרפי, או קאנבה שמתאימה גם למתחילים וללא ניסיון קודם). כדאי תמיד שיהיו לכם לפחות 9 פוסטים מוכנים ומתוזמנים קדימה, והכי טוב - חודש מראש (בין 12-15 פוסטים).
ועוד טיפ קטן לסיום: תמיד כאשר אתם מתכננים ומעצבים את הגריד לחודש הבא, "הדביקו" תחתיו את הגריד של החודש שהסתיים. כך תוכלו לוודא שאין תוכן שחוזר על עצמו בתדירות קטנה מידי, שהקונספט העיצובי ופלטת הצבעים נשמרת, ושמתקבלת גלילה הרמונית.
+ אם הפוסט הזה תופס אותך אחרי שניסית לעצב פיד בעצמך וזה לא עבד, אני מזמינה אותך להכיר את מייקאובר - מארז העיצוב שיהפוך את האינסטגרם שלך למושלם +